Menu Content/Inhalt
Home arrow Diete
Diete
 • Dieta mediteraneana  ( 15 articole )

  Originară din bazinul mediteranean, dieta mediteraneană a devenit foarte cunoscută după publicarea studiului cercetătorului Ancel Keys, studiu bazat pe observarea îmbolnăvirilor de cancer şi infarct miocardic în Finlanda, Olanda, Italia, Iugoslavia, Japonia, Germania, SUA şi insula Creta.

 • Dieta pe grupe sanguine  ( 14 articole )
  Alimentaţia selectivă clasică a fost elaborată la începutul sec. al XX-lea de către doctorul american Howard Hay. Acesta vindeca prescriind pacienţilor săi consumul separat de alimente bogate în proteine şi carbohidraţi, iar prin trecerea la folosirea hranei în principal vegetale, reuşeşte să vindece nu numai propria-i boală renală, ci tratează cu aceasta metodă mulţimea pacienţilor săi cu probleme de obezitate şi tulburări metabolice. Noul mod de alimentaţie conform grupelor sanguine, completează cunoştinţele doctorului Hay, cu dieta grupelor sanguine recent publicată, descoperită de dr. Peter D'Adamo.
 • Dieta South Beach  ( 3 articole )

  Medicul cardiolog Arthur Agatston a conceput o dietă gândită iniţial pentru a-şi ajuta pacienţi suferinzi de diverse boli cardiace. În acest fel a observat că cei care ţineau această dietă pot slăbi uşor iar în timp compoziţia sângelui se schimbă pacienţii având astfel şansa sa trăiască mai mult. Începeţi regimul South Beach cu o singură speranţă — aceea de a slăbi. Dacă îl adoptaţi şi îl respectaţi, speranţa dvs. se va transforma în realitate. Dar totodata veţi face mult mai multe pentru dvs. — în sensul cel mai bun al cuvîntului. Deci acest regim ca un beneficiu secundar — vă poate salva viaţa. 

 • Dieta pentru un creier sanatos  ( 12 articole )
  Pana nu demult toată lumea ştia  despre creier că este  un organ cu care ne naştem şi căruia nu-i putem schimba funcţionarea. Dacă vreti să vă menţineţi un creier tânăr şi sănătos o puteţi face prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos indiferent de vârsta pe care o aveţi.