Menu Content/Inhalt
Potasiul Imprimare
Scris de Administrator   
Sunday, 11 November 2007

Împreună cu sodiul, acest mineral menţine în echilibru cantitatea de apă din organism si normalizează bătăile inimii. Este extrem de important pentru buna funcţionare a nervilor si a muşchilor. Un aport scăzut de potasiu este asociat cu o tensiune arterială ridicată si cu aritmie.
Printre sursele alimentare se numară: cartofii (cu 500 mg se numara printre cele mai bune), dovleceii, caisele uscate, iaurtul degresat, bananele, sucul de portocale, prunele uscate si cartofii dulci copţi.

La unii pacienti, marirea cantităţii de potasiu din dietă poate reduce medicaţia antihipertensivă. într-un studiu recent efectuat pe 54 de pacienţi cu tensiune arterială ridicată, la jumatate dintre ei le-a fost mărit aportul de potasiu ceilalţi şi-au continuat dieta obişnuită. Cercetatorii au urmarit nivelul de potasiu al pacienţilor din fiecare grup, în fiecare lună. Cei care luaseră suplimente de potasiu nu mai simţeau atât de frecvent nevoia de a lua medicamente. La sfârşitul studiului, 81 % din pacienţii cu o dietă bogată în potasiu luau cu 50% mai puţine medicamente decât înainte. În plus, se simţeau mai bine si aveau mai puţine simptome caracteristice acestei afectiuni, în concluziile acestui studiu cercetătorii au afirmat: "Mărirea aportului de potasiu din dieta cu alimente naturale s-a dovedit o metoda fezabila, reducând efectiv medicaţia antihipertensiva."
ATENŢIE! Surplusul de potasiu este eliminat de obicei prin rinichi. De aceea, cei care suferă de deficienţe renale nu ar trebui să consume alimente bogate in potasiu.
Ultima actualizare ( Tuesday, 20 November 2007 )