Menu Content/Inhalt
Home arrow Ştiri şi noutăţi medicale arrow Vitamina C reduce eficienţa medicamentelor împotriva cancerului
Vitamina C reduce eficienţa medicamentelor împotriva cancerului Imprimare
Scris de ROMPRES   
Saturday, 01 November 2008
Cercetătorii americani au testat în laborator efectele vitaminei C asupra eficienţei unor medicamente anti-cancer. Rezultatele testelor făcute pe şoareci de laborator arată că, după tratarea lor cu vitamina C, efectul medicamentelor scade destul de mult.  După tratamentul cu vitamina C, numărul celulelor canceroase distruse de medicamentele anti-cancer a scăzut cu 30, până la 70 la sută, în funcţie de tipul medicamentului folosit. De asemenea, testele făcute după chimioterapie au arătat că celulele canceroase cresc de două ori mai repede la şoarecii trataţi în prealabil cu vitamina C .
Aceste medicamentele acţionează, în principal, pentru distrugerea mitocondriilor scopul final fiind moartea celulelor. Potrivit cercetătorilor, vitamina C protejează mitocondriile de distrugere, în timpul chimioterapiei, salvând astfel şi celulele canceroase. Cercetarea a arătat, de asemenea, că vitamina C este acumulată de şase ori mai mult în celulele canceroase decât în cele sănătoase.
"Vitamina C face bine celulelor normale, însă efectul său protector nu mai există în relaţie cu celulele canceroase. Folosirea suplimentelor de vitamina C ar putea reduce abilitatea pacienţilor de a răspunde la tratamentul anti-cancer", a explicat coordonatorul echipei de cercetători, dr. Mark Heaney
Ultima actualizare ( Saturday, 01 November 2008 )