Menu Content/Inhalt
Home arrow Ştiri şi noutăţi medicale arrow Lemnul dulce - ajutor în lupta împotriva cariilor
Lemnul dulce - ajutor în lupta împotriva cariilor Imprimare
Scris de www.dentistul.net   
Wednesday, 01 July 2009
Potrivit cercetătorilor americani substanţele extrase din rădăcina lemnului dulce sunt eficiente în lupta împotriva cariei dentare. In cadrul experimentelor in vitro oamenii de ştiinţă au arătat că extractul obţinut din rădăcina lemnului dulce utilizat de altfel în producţia bomboanelor, conţine cel puţin două substanţe chimice care se presupun a avea un posibil efect inhibitor asupra Strepococcus mutans, principalul agent bacterian cauzator al leziunilor carioase.
Timp de secole, lemnul dulce a reprezentat un important element al medicinei naturiste chineze, iar acum este descoperit de instituţiile vestice de cercetare ca fiind o importantă sursă de componente cu potenţiale efecte benefice
Pe lângă faptul că este utilizat ca element aromatic şi indulcitor în fabricarea bomboanelor, ţigărilor şi băuturilor, lemnul dulce conţine şi substanţe eficiente în combaterea inflamaţiei şi în lupta împotriva infecţiilor virale, a ulcerelor sau chiar a proceselor canceroase. Bineînţeles, este nevoie şi de alte dovezi pentru atestarea acţiunii carioprotectoare la subiecţii umani, afirmă Qing-Yi Lu, chimist la UCLA si Wenyuan Shi, microbiolog la Facultatea de Stomatologie a UCLA.
Sursa: www.dentistul.net