Menu Content/Inhalt
Home arrow Ştiri şi noutăţi medicale arrow Noi mesaje clare le vor înlocui pe cele referitoare la excesul de zahăr, sare şi grăsimi
Noi mesaje clare le vor înlocui pe cele referitoare la excesul de zahăr, sare şi grăsimi Imprimare
Scris de Rompres   
Tuesday, 29 September 2009
  Mesajul bine cunoscut de pe posturile de radio şi televiziune "Pentru sănătatea dumneavoastră evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi" va fi înlocuit  cu noi formule care îşi propun mutarea accentului în comunicare de la ingrediente şi alimente spre 'un stil de viaţă sănătos', cu păstrarea recomandărilor referitoare la importanţa echilibrului nutriţional şi a exerciţiului fizic. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat săptămâna trecută difuzarea pe posturile de radio şi televiziune a noilor mesaje ale campaniei iniţiate de Consiliu şi International Advertising Association (IAA) pentru 'Un stil de viaţă sănătos', care le vor înlocui pe cele vechi referitoare la excesul de sare, zahăr şi grăsimi.
Noile mesaje vor fi: 'Consumaţi zilnic fructe şi legume', 'Faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi', 'Consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide', 'Respectaţi mesele principale ale zilei'. Toate mesajele audio vor fi însoţite de o ştampilă aplicată pe care va apărea textul 'pentru o viaţă sănătoasă'. Noile mesaje vor intra pe posturile de radio şi televiziune într-o săptămână din momentul deciziei de modificare a Codului Audiovizual.
Campania naţională de informare şi educare a consumatorilor pentru abordarea unui stil de viaţă modern şi sănătos a fost lansată de IAA şi CNA în 2008.