Menu Content/Inhalt
Home arrow Ceaiul verde arrow Ceaiul verde si inima
Ceaiul verde si inima Imprimare
Scris de Mihaela   
Thursday, 01 October 2009
Index Articole
Ceaiul verde si inima
Ceaiul verde si aterosleroza
Efectul asupra trigliceridelor
Ceaiul verde și infarctul
Ceaiul verde și HTA
plants of green teaCeaiul verde este deosebit de bogat în flavonoide elemente  de promovare a sănătăţii (care reprezintă 30% din greutatea uscată a unei frunze), inclusiv catechine şi derivaţii lor. Catechinele cele mai abundente din ceaiul verde dintre care cea mai importantă este epigallocatechin-3-galat (EGCG),  joacă un rol esenţial  împotriva cancerului având efecte antioxidante. Aceste substanțe ajuta la înlăturarea radicalilor liberi având un efect benefic pentru sănătate. În urma cercetărilor făcute în Asia cantitatea de polifenoli adusă organismului de ceaiul verde diferă în funcție de cantitatea consumată cca 3 căni pe zi aducând cam 250-320 mg de polifenoli.
Protejează împotriva bolii coronariene
Japonezii spun “mai mult ceai verde băut de pacienți o probabilitate mai mică de a avea boala a arterelor coronare” Studiile au arătat că 5 sau mai multe cești de ceai verde în fiecare zi scade cu 16 % riscul de a face o boală coronară. Creșterea cantității de radicali liberi în artere este cheia celor mai multe forme de manifestare ale afecțiunilor coronare. S-a descoperit că fitoelementele mai precis catechina inhibă enzimele care sunt  implicate în producerea radicalilor liberi în endoteliul vascular.
Prin protejarea endoteliului de  radicalii liberi, catechinele din  ceaiul verde ajută la prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare.


Ultima actualizare ( Monday, 05 October 2009 )