Menu Content/Inhalt
Smochinele Imprimare
Scris de Mihaela   
Wednesday, 28 October 2009
Index Articole
Smochinele
Alte efecte pozitive
Frunzele și rolul lor
figsSmochinul este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Se crede că prima dată a apărut în Egipt. Grecii antici și romanii de asemenea îl cunoșteau.
Fructele lui au o mare valoare energetică fiind consumate în antichitate de atleți. Acest fruct este foarte bogat în fibre – având cel mai mare conținut de fibre dintre toate fructele  Are un conținut mare de zaharuri naturale –glucoza și fructoza ușor asimilabile, un conținut mare de potasiu și calciu.
În afară de acestea, alte substanțe fitochimice și antioxidanți importanți în smochine sunt zincul , vitamina A, benzaldehida, ficina și psoralena.
Smochinele abundă de enzime și fitoelemente cum ar fi ficina care este o enzimă proteolitică activă cu rol în digerarea proteinelor animale sau vegetale. De aceea este binevenită înainte sau după masă. Alături de ficină, psoralenele ajută la vindecarea leziunilor pielii. Încă din antichitate în Babilon psoralena se folosea în tratarea bolilor de pigmentare a pielii.
Cercetătorii au pus în evidență prezența benzaldehidei și rezultate eficiente în prevenirea și tratarea tumorilor canceroase.
Cercetători americani și francezi au descoperit că particulele radioactive din smochine previn dezvoltarea tumorilor și diminuă extinderea cancerului


Ultima actualizare ( Monday, 02 November 2009 )